Lichid de spălat vasele cu nuci de săpun

Publicat de în ECO TianDe la 15/07/2014 . 0 Comentarii.

Cea mai inofensiva substanta de curatare creste pe copac! Este vorba de copacii Sapindus, care cresc in tropice si in subtropice. Per total in lume se cunosc 15 specii de Sapindus, iar arealul de crestere a acestora depinde de tipul copacului de sapun.

Pentru producerea produselor companiei TianDE sint folosite nucile copacului Sapindus mukorossi. Rodul copacului Sapindus sint un tip de nucusoare, dar din cauza ca in timp coaja acestora se intareste, in popor a primit denumirea de "nuci de sapun". A primit numele de sapun din cauza proprietatilor sale: el curata de grasime si de murdarie si chiar face si spuma pe baza componentelor sub denumirea de "saponine".

Saponinele sint substante de origine naturala care fac spuma in contact cu apa( din latina - sapo - "sapun"), si sint o alternativa naturala substantelor active chimice, dar acestea au si anumite deosebiri fundamentale de substantele active chimice. Ele nu sint daunatoare sanatatii organismului si sint biodegradabile si ecologice.

Produsul de spalat pe baza de nuci de sapun(saponine) se spala usor si in totalitate de pe suprafata veselei. Iar pentru spalarea substantei active chimice de pe vesela, e nevoie de a clati vesela de vreo suta de ori si de a o sterge bine cu un prosop. Cineva spala atit de bine detergentul de pe vesela? SI ca rezultat al spalarii precare, odata cu folosirea veseli spalate, in combinatie cu mincarea, ingeram substante foarte periculoase, mai periculoase decit bacteriile. Chimistii afirma: dupa spalarea veselei cu detergent chimic, pe suprafata ei raman de la 20 pina la 40% din acest lichid. Si a fost demonstrat stiintific ca 100 grame de substanta chimica activa din detergentul de spalat vase, pot omori un cal cu o greutate de 300kg in decurs de 24 de ore.

In caz de nimerire accidentala a saponinelor in tractul digestiv, ele sint digerate in intestin, fara urmari neplacute p-u sanatate.

Saponinele sint utilizate in industria alimentara drept emulgatori naturali pentru pregatirea produselor de cofetarie, halva, bere si bauturi carbogazoase. In schimb, daca substanta activa din detergentele chimice nimeresc in tractul gastrointestinal, acestea au un efect toxic asupra intregului organism.

Saponinele, spre deosebire de substantele active chimice nu starnesc reactie alcalina, si prin urmare nu deranjeaza si nu ususca pielea. Este o mare gaselnita pentru oamenii cu probleme grave ale pielii, carora le est contraidicat categoric contactul cu oricare substante chimice. Pe linga extractul din roadele copacului Sapindus(saponine) in componenta produsului de spalat vesela "Ecosfera" intra si glucozide de cocos, fenoxietanol/ ethylhexylglycerin, ulei de lamaie si sare de lamaie. Uleiul si sarea de lamaie, cel mai probabil ca nu starneste nici o mirare, sint conservanti binecunoscuti, aromatizatori si antisepctici. Iar despre glucozide de cocos, fenoxietanol/ ethylhexylglycerin se merita de povestit mai detaliat ce sint acestea.

Glucozidele de cocos sint elemente care se contin in uleiul de cocos. Proprietatile de hidratare, hranire si anti-inflamatoare care intra in componenta acestora, ii permit sa fie un element de baza in produsele cosmetice adresate unei curatari delicate a pielii si pentru produsele destinate pielii extrasensibile a bebelusilor. Glucozidele de cocos intra in categoria substantelor active inofensive si totalmente biodegradabile. Glucozidele de cocos intensifica proprietatile de curatare si de inmuiere ale solutiei de spalat vesela "Ecosfera".

Euxyl( fenoxietanol + ethylhexylglycerin) - este un conservant inovator, care se foloseste pentru cosmetica "verde". Este elaborat special pentru produsele delicate de ingrijire a pielii. Cu utilizarea de conservanti sint legate multe dintre fricile consumatorilor, dar specialistii sint ca nu sint atit de ingrozitori conservantii cit produsele fara conservanti. Si in special acest fapt priveste produsele, care contin un procentaj mare de extracte naturale. Conservantele protejeaza consmetica si chimia de curatare a casei(sorry, n-am gasit ceva mai potrivit) de aparitia si dezvoltarea bacteriilor nevafirabile si de raspindirea infectiilor. in anul 1969, specialistii FDA ( Departamentul pentru controlul calitatii produselor alimentare si a produselor farmaceutice, a ministerului sanatatii si a asistentei sociale din SUA) au cercetat piata cosmeticii si au descoperit ca 20% dintre produse erau infectate cu microbi. Si atunci conservantii au devenit indispensabili pentru asigurarea sigurantei produselor cosmetice. Dupa eficienta, euxyl-ul poate fi comparat cu parabenii, care au efectul cel mai puternic de conservare, dar in acelasi timp, euxyl-ul este inofensiv pentru piele si pentru mediul inconjurator.

Ultima actualizare: 15/07/2014

Comentarii

Lasă un comentariu

Răspunde

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi publicat)
   Website: (Adresă site cu http://)
* Comentariu:
Cod de verificare: