Ghimbirul - panaceu universal! Rețete ceai de ghimbir

Publicat de în Medicină orientală la 03/11/2012 . 1 Comentarii.

Origine și istoric

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă erbacee perenă originară din Asia tropicală și este cunoscută în calitate de condiment și medicament de mai mult de două mii de ani, introdusă timpuriu în medicina tradițională chineză și cea indiană - ayuverda. Prima mențiune a ghimbirului este găsită în scrierile lui Confucius, cca 500 BC.

În perioada Romei antice erau importante cantități vaste de ghimbir, care datorită cererii foarte mari erau impozitate la greu. După căderea Imperiului Roman, ghimbirul a devenit rar în Europa, iar însuși Marco Polo în timpul expediției sale a remarcat cât de ieftin este ghimbirul în Asia. Treptat, ghimbirul a dispărut din majoritatea țărilor europene cu excepția Angliei, care avea aprovizionarea asigurată datorită canalelor de comerț cu subcontintentul indian. Coloniștii englezi au introdus ghimbirul în Americi, unde a devenit și este ingredientul preferat pentru prăjituri, produse de panificație, dulciuri, bere (ginger ale și ginger beer), chiar și înghețată.

Compoziție uluitoare, proprietăți magice!

Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamine A, B1, B2, B4, B5, B9, C, E, K, conține aproape toți acizii esențiali, potasiu, calciu, fier, zinc, sodiu, fosfor, magneziu, mangan, siliciu, cupru, seleniu, aluminiu, uleiuri volatile - mai mult de 400 de componente! Datorită compoziției sale excepționale, ghimbirul este una dintre puținele plante care pot fi catalogate drept panaceu universal.

Încă din antichitate, planta a fost folosită pentru stimularea poftei de mâncare, îmbunătățirea digestiei și metabolismului. Ghimbirul are proprietăți carminative (combate balonarea), antiemetice (combate greaţa şi răul de maşină), analgezice, antiseptice, dinamizante, diuretice, antifebrile, fiind folosit în afecţiuni respiratorii (răceală, tuse) şi în afecţiuni reumatismale, iar proprietățile de dilatare a arterelor și diluare a sângelui fac ghimbirul un remediu natural indispensabil în tratamentul bolilor cardiovasculare.

Consumul regulat de ghimbir întărește sistemul imunitar și fortifică mecanismele de apărare a organismului. Ghimbirul este, de asemenea, un bun detoxificant și are proprietăți de reducere a colesterolului.

Ceaiul de ghimbir, fiind un tonic excelent, contribuie la claritatea gândirii și, respectiv, la claritatea viziunii. Proprietățile curative ale ghimbirului redau aspectul natural și proaspăt tenului.

Ghimbirul contribuie la îmbunătățirea circulației sangvine la nivel cerebral și memoriei. Astfel, înainte de evenimentele importante ce necesită implicare intelectuală maximă se recomandă înlocuirea cafelei cu ceaiul de ghimbir.

Fiind un condiment "piperat", ceaiul cu ghimbir se recomandă a fi băut în inghițituri mici, deoarece are un gust iute și efect de încălzire puternic. Ceaiul este și un energizant efectiv, astfel se recomandă evitarea consumării înainte de somn... cu excepția cazului că...

Nu aveți somn?

Se consideră că ghimbirul este un afrodisiac natural și are un efect benefic asupra vieții sexuale, sporind apetitul sexual și senzația în zonele erogene. Ghimbirul este menționat în poveștile arabe "O mie și una de nopți" cum că are proprietatea de a trezi focul pasiunii și este recomandat în Kama Sutra pentru a câștiga afecțiunea persoanei iubite.

Plus ghimbir, minus kilograme

Una din proprietățile spectaculoase a ghimbirului este eficiența sa în conturarea siluetei dorite. Concentrația de uleiuri volatile încălzește corpul din interior, contribuind astfel la "topirea" grăsimilor interne și ulterior la drenarea excesului de lichide. Consumat înainte de masă, reduce senzația de foame și normalizează pofta de mâncare, prevenind supraalimentarea. Cu efecte atât de diverse, eficacitatea luptei împotriva excesului de kilograme crește considerabil.

Sănătate maximă și eforturi minime

Există nenumărate modalități de consumare a ghimbirului: proaspăt, marinat, sub formă de pulbere etc. Cu toate acestea, pentru o persoană modernă și dinamică cel mai convenabil mod de consumare a ghimbirului este în formă de ceai.

Pliculețele de ceai de ghimbir cu zahăr brun natural TianDe oferă nu doar sănătate, stare de spirit pozitivă și bucurie vieții ci vă economisește și timp, scutindu-vă de prepararea rădăcinii pentru infuzie manual. Toarnă pachețelul într-o ceașcă cu apă clocotită și bucură-te de băutura tonică și energizantă imediat.

Rețete ceai de ghimbir

Pe lângă faptul că ceaiul de ghimbir e o adevărată "bombă de vitamine", acesta este, de asemenea, baza pentru o băutură delicioasă cu o varietate de arome!

  • Ceai de ghimbir cu lapte
    Pentru 1 litru băutură: 1 litru de lapte pasteriuzat se fierbe, dar nu se clocotește (temperatură maximă de 85-90 grade Celsius), se adaugă 2.5 pliculețe de ceai de ghimbir TianDe. Se poate adăuga scorțișoară pentru gust.
  • Ceai de ghimbir răcoritor (versiunea rece)
    Pentru 1 litru băutură: peste 60 gr de mentă se toarnă 900 ml de apă fierbinte și se lasă să se infuzeze 2 ore. 2.5 pliculețe de ceai de ghimbir TianDe se dizolvă în 100 ml de apă fierbinte și se răcește. Cele două infuzii se amestecă și se adaugă 2 lingurițe de suc de lămâie. Se servește cu gheață.
  • Băutură de ghimbir "Vitamina"
    Pentru 1 litru băutură: 2.5 pliculețe de ceai de ghimbir TianDe se dizolvă în 600 ml de apă fierbinte și se lasă să se infuzeze timp de 15 minute. Se adaugă 400 ml de suc proaspăt de morcov. Se pot adăuga 2 lingurițe de suc de lămâie sau 50 ml de frișcă. Se servește cald sau rece.
  • Băutură de ghimbir "Cocktail fructat"
    Pentru 1 litru băutură: peste 250 gr de fructe asortate (cătină, afine, măceș etc.) se toarnă 900 ml de apă fierbinte (85-90C) și se lasă să se infuzeze timp de 15 minute. 2.5 pliculețe de ceai de ghimbir TianDe se dizolvă în 100 ml de apă fierbinte și se adaugă la infuzia de fructe.

Să fim sănătoși împreună!

Etichete: ghimbir, retete ceai de ghimbir, ceai de ghimbir, panaceu universal, afrodiziac Ultima actualizare: 23/02/2014

1 Comentarii (1 răspunsuri)

Lasă un comentariu

Răspunde

* Nume:
* E-mail: (Nu va fi publicat)
   Website: (Adresă site cu http://)
* Comentariu:
Cod de verificare: